“Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, mert ilyeneké az Isten országa!” /Mk 10,14/

IMG_1627
Gyülekezetünkben heti rendszerességgel találkozik a legkisebb korosztály.

A Babáknak és Mamáknak amellett, hogy lehetőségük van megismerkedni egymással, megoszthatják örömeiket, nehézségeiket, tapasztalatot cserélhetnek nevelési kérdésekben, lehetőségük van arra is hogy egy barátságos, nyitott közösség tagjai lehessenek.

Hiszen a Baba-Mama Klub egy ilyen közösség.

Várjuk mindazokat, akik a sokszor nehéz, egyhangú hétköznapokból egy kicsit szeretnének kiszakadni és találkozni szeretnének olyanokkal, akiknek hasonló élethelyzetben, ugyanazokkal a kérdésekkel, vívódásokkal kell szembesülniük. Hiszen be kell, hogy valljuk, a sok örömös, vidám perc mellett, néha egyedül érezzük magunkat problémánkkal. Együtt, egy megtartó közösségben, könnyebb a gyermeknevelés rögös útját járni.

IMG_1667
Az alkalmak mondókázással, játékos mozgással kezdődnek, ahol a gyerekek felszabadultan érzik magukat. A sok nevetés, mókázás után lehetőség van egy kis elcsendesedésre.

A Baba-Mama Klubban, próbálunk mindig olyan témákról beszélgetni, megosztani egymással tapasztalatainkat, ami mindannyiunkat érint. Így került elő a tavalyi évben Ross Campbell: Életre szóló ajándék című könyve, aki hétköznapi példákkal magyarázta el a nevelésben elkövethető hibák következményeit és a keresztyén nevelés alapjaira tanított bennünket.

Ebben a félévben a gyermekek fejlődéslélektanával foglalkozunk. Hogyan fejlődik a gyermek egészen attól a pillanattól, hogy a szülők úgy döntenek gyermeket szeretnének, egészen addig amíg eléri a serdülőkort.

Alkalmainkat rövid elcsendesedéssel zárjuk, ahol hálát adunk mindazért a csodáért amit Isten a gyermekeinket keresztül ad nekünk és bölcsességet kérünk, ahhoz, hogy szülői hivatásunkat minél inkább Istennek tetsző módon tölthessük be.

Hisszük, hogy a gyermek Isten ajándéka, akiket ajándékba kaptunk! Ezért tartjuk fontosnak, hogy ahogyan Jézus is magához vonta a gyermekeket, mi is vezessük őket az Ő útján.