ÖKUMENIKUS IMAHÉT január 17-21.

Ma 18 órakor a Szent László plébánián ( Budapest, 18.ker. Havanna Ltp.) zárjuk a szűkre szabott 2022-es ökumenikus imahetet. Hálásak vagyunk, hogy szerdai alkalmunkon közel negyvenen lehettünk együtt katolikus és református testvérekkel!
Ma is „be tudunk csatlakozni” otthonról is lélekben az alkalomba az igék elolvasásával (2Móz 3,1-6; 84. zsoltár; Jer 4,8-11; Mt 28,16-20) és a következő imádság elmondásával:

Isten, Jézus Krisztus Urunk Atyja! Egyetlen Megváltónk! Békefejedelem! Kegyelmet adj nekünk, hogy megszívleljük szétszakadozottságunk nagy veszélyeit. Söpörj el minden gyűlöletet, minden előítéletet és mindazt, ami akadályoz minket az igazi egyetértésben, hogy amiképpen egy test és egy Lélek van, és elhívatásunk egy reménységre, egy Úr, egy hit, egy keresztség, egy Isten és mindnyájunknak Atyja, úgy mi is ezután egy szív és egy lélek legyünk, egybekötve az igazság és a békesség, a hit és a szeretet szent kötelékével, és Téged egy lélekkel és egy ajakkal dicsérjünk Jézus Krisztus Urunk által. Ámen.
(Evangélikus Énekeskönyv 734. o. – anglikán imádság 1662, Book of Common Prayer)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.