Szállást és segítséget ad a teológia kollégiuma

Így segítik a menekülteket az Evangélikus Hittudományi Egyetemen.

Az Evan­gé­li­kus Hit­tu­do­má­nyi Egye­tem kol­lé­gi­u­ma im­má­ron közel egy hó­nap­ja nyi­tot­ta meg ka­pu­it az Uk­raj­na orosz in­vá­zi­ó­ja miatt me­ne­kül­ni kény­sze­rü­lők előtt. Je­len­leg ti­zen­hét főnek biz­to­sí­ta­nak szál­lást, ét­ke­zést és biz­ton­sá­got. Réz-Nagy Zol­tán egye­te­mi lel­készt kér­dez­tük a se­gít­ség­nyúj­tás­ról.

Először három Ukrajnából menekült nigériai orvostanhallgatónak adtak szállást, majd március első hetében már nemcsak az előre tervezett tizenkét férőhelyet biztosították, hanem tizenhét menekülőnek nyitottak kaput.

„Ezen túlmenően a Budapest-Józsefvárosi Egyházközség Mandák-házában szervezett széles körű gyűjtésből rendszeresen kapunk tartós élelmiszereket. A Pestszentlőrinci Evangélikus Egyházközség pedig tartósélelmiszer-csomagot adott, sőt több étterem is egyszeri vagy néhány alkalmas ebédfelajánlást tett” – számol be az önzetlen segítségnyújtásról.

A teljes cikk az alábbi linken olvasható: https://www.evangelikus.hu/hireink/beszamolo/szallast-es-segitseget-ad-a-teologia-kollegiuma

Szerző: Galambos Ádám Fotó-forrás: Réz-Nagy Zoltán

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.