Técső támogatása

Ma ismét szerda van, böjtben kezdett ima-szerdáinkat ma is folytatjuk a békéért. Pestszentlőrinc városának 2016 óta testvérvárosa a Kárpátalján Técső városa. Ma értük imádkozunk kiemelten is.
A Tisza-parti Técsőt már a tatárjárás előtt említik, jelentőségét a közeli sóbányák adták, várossá Károly Róbert király alatt emelkedett 1329-ben. Máramaros vidékének egyik fontos városa volt a trianoni szerződésig, amely a Tisza mentén végleg kettészakította a települést (túlpartja Romániához került). Abban az időben a lakosság háromnegyede, manapság közel egyharmada magyar nemzetiségű, erős református közösséggel. Jelenleg közel tízezer lakosa van. Ezekben a napokban a várost is elérte a hatalmas háborús menekültáradat…

Imádkozzunk Técső és Kárpátalja menekültsegítő szolgálatáért, melyet gyülekezetünk is segít a városunkkal, Pestszentlőrinccel összefogva. Imádkozzunk a sokat szenvedett kárpátaljai magyarságért, hogy mielőbb véget érjen a háború borzalma Ukrajnában, és végre egyenjogú tagjaivá válhassanak az újjáépülő országnak. Imádkozzunk azért, hogy Ukrajna keresztény egyházai és közösségei egymásra találjanak testvéri összetartozásban, és lelki megújulás indulhasson a szenvedő országban!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.